SanYin - praktijk voor acupunctuur

De plek waar u centraal staat!

NIEUWS

2021-01-06

Recept: wortel-pompoenpannenkoeken voor het ontbijt

Een succes bij mij thuis, in de zoektocht naar een warm ontbijt dat toch erg lekker is. Boordevol groente en fruit, geen toegevoegde suiker en makkelijk te maken. Zelf bereid ik dit op zondag voor en bewaar het beslag een paar dagen in de koelkast. Ook kinderen vinden dit lekker! De ingrediënten ondersteunen maag en milt en zorgen voor een goede start van de dag. 

Wat heb je nodig: 
- 250 g fijn geraspte wortel
- een geraspte appel
- een handje gewassen rozijnen en/of krenten
- 250 g gekookte en fijngestampte pompoen (kun je weglaten)
- 300 g meel, bijv. een mix van bloem of zelfrijzend bakmeel en volkoren meel (zelf gebruik ik volkoren spelt)
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- eventueel een snufje kurkuma
- zout naar smaak
- drie eieren
- 500 ml melk en/of melkvervanger (ik gebruik zelf vaak een mix van melk en havermelk)

Meng alles goed door elkaar en zet koud weg. Je bakt de pannenkoekjes met de olie die je wilt. Experimenteer met de dikte. Je draait ze om als de bovenkant droog begin te worden. Als je pompoen gebruikt, dan moet je een beetje oefenen met omdraaien, ze zijn dan wat slapper. De binnenkant blijft sowieso smeuïg. 

Lekker met jam of poedersuiker (dan zit er wel suiker in….). 

Enjoy!

Admin - 11:40:34 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments



E-mailen
Bellen