SanYin - praktijk voor acupunctuur

De plek waar u centraal staat!

De behandeling

Acupunctuur zet het lichaam en geest aan zichzelf te herstellen. Hiervoor worden zeer dunne naaldjes op bepaalde plekken in het lichaam geplaatst. Met de naaldjes worden de energiestromen in uw lichaam gereguleerd en beïnvloed. Dit kan een licht tintelend of wat zwaar gevoel geven. 

Een behandeling bestaat uit twee of drie delen:

  • Een uitgebreide diagnose: omdat niemand hetzelfde is, wordt er veel aandacht besteed aan het stellen van de juiste diagnose. Dit wordt gedaan door het stellen van vragen, het voelen van de pols en het bekijken van de tong. Aan de hand van de diagnose wordt een behandelplan opgesteld en met u besproken.
  • Het plaatsen van de naaldjes: op basis van de diagnose en behandelplan worden er een aantal naalden op specifieke plaatsen in uw lichaam geplaatst. Over het algemeen worden de naalden na ca. 30 minuten verwijderd. In sommige gevallen worden de naaldjes in twee series na elkaar geplaatst, bijvoorbeeld eerst aan de voorzijde van het lichaam en daarna aan de achterzijde. Tijdens de behandeling kunt u in een prettige omgeving ontspannen liggen, terwijl de naalden hun werk doen.
  • Het kan nodig of wenselijk zijn om te beginnen of af te sluiten met een tuina massage. Bijvoorbeeld bij nek- of rugklachten en stressklachten. 

Het aantal behandelingen die nodig zijn, is helemaal afhankelijk van uw specifieke klachten. Dit wordt uitgebreid met u besproken en u zit nergens aan vast.

E-mailen
Bellen