SanYin - praktijk voor acupunctuur

De plek waar u centraal staat!

Mijn achtergrond

Ik ben Gertjan Koornneef en ik ben gediplomeerd acupuncturist. Ik ben al jaren helemaal gegrepen door de logica van de Chinese geneeskunde en wat er mee bereikt kan worden. Het fascineert mij elke dag weer. Zelf ben ik in aanraking gekomen met acupunctuur in een tijd waarin mijn energieniveau erg laag was. Omdat ik oorspronkelijk opgeleid ben als ingenieur en project manager, wilde ik erg graag uitvinden wat het energieniveau in een mens bepaalt en vooral hoe dit te beïnvloeden is. Dit heb ik gevonden in de Chinese geneeskunde en inmiddels heb ik daar mijn beroep van gemaakt. 

Wat mij onderscheidt is dat ik mijn in het bedrijfsleven getrainde analytische geest kan inzetten om uw klachten zo goed mogelijk te behandelen met de principes van de Chinese geneeskunde. Een persoonlijke benadering is daarbij gegarandeerd, want iedereen is uniek en verdient de volledige aandacht en een gerichte aanpak. Met meer dan 20 jaar ervaring in de techniek en het bedrijfsleven, begrijp ik heel goed hoe de gezondheid in het geding kan komen als er veel eisen worden gesteld aan de combinatie van werk en privéleven. Net als bij mij is gebeurd, kan ik u helpen om weer meer in balans te komen.

Mijn studie heb ik gevolgd en succesvol afgerond bij de Academie Qing Bai. Daarnaast heb ik een basisopleiding Westerse medische kennis gevolgd en diverse bijscholingen, waaronder het effectief pijn bestrijden met acupunctuur. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en ben aangesloten bij de geschilleninstantie KAB. Op de website van de NVA kunt u zeer veel bruikbare informatie vinden over acupunctuur, waar acupunctuur voor ingezet kan worden en andere voor u relevante informatie.  

Ik kan me voorstellen dat u zich afvraagt waar de Chinees aandoende naam SanYin vandaan komt. De naam SanYin heb ik gekozen om twee redenen. Ten eerste is sanyinjiao een prachtig acupunctuurpunt op het onderbeen (in vaktermen SP-6), waar de drie yinne beenmeridianen bij elkaar komen. Het woord san staat dus voor drie en dat brengt me op de andere reden voor de naam SanYin. Het woord yin, wat de meeste mensen kennen van yin en yang, staat onder meer voor het vrouwelijke. En zonder mijn drie vrouwen die samen met mij mijn gezin vormen, had ik mijn opleiding en opstart van mijn eigen praktijk nooit voor elkaar gekregen.

E-mailen
Bellen