SanYin - praktijk voor acupunctuur

De plek waar u centraal staat!

Hooikoorts en andere allergieën

Jeukende ogen, een loopneus, heel vaak niezen. En dat vaak in het voorjaar of zelfs een groot deel van het jaar. Heel veel mensen hebben last van hooikoorts of andere allergieën. Met acupunctuur kunnen zowel acute klachten verminderd worden als chronische klachten preventief aangepakt worden. 

Het preventief aanpakken van hooikoorts wordt ruim voor de hooikoortsperiode gedaan. Bent u bijvoorbeeld allergisch voor boompollen (dus in het vroege voorjaar of zelfs in de winter), dan kan een preventieve serie behandelingen het beste plaatsvinden in de maanden september, oktober en november. Bij een allergie voor graspollen ligt dat een paar maanden later. Bij een preventieve aanpak van hooikoorts met acupunctuur wordt het immuunsysteem versterkt, zodat dit optimaal werkt op het moment dat de pollen in de lucht zijn. Het versterken van het immuunsysteem is sowieso een goed idee in de wintermaanden of juist daarvoor, met alle verkoudheden en griepverschijnselen. 

Ook acute allergische klachten kunnen met acupunctuur worden aangepakt. In dat geval worden de symptomen waar u het meeste last van heeft behandeld, zoals jeukende of tranende ogen, benauwdheid, een loopneus of niezen. Naast acupunctuur werk ik ook met methoden die u zelf in het hooikoortsseizoen kunt toepassen, zoals het plakken van een klein stickertje met een bolletje op een belangrijk punt op het oor. Ik leg u graag uit hoe dat werkt. 

Het aantal behandelingen dat nodig is bij de behandeling van acute klachten of bij preventieve behandelingen, is van persoon tot persoon verschillend. Ik overleg dat graag met u. 


E-mailen
Bellen